Lyssna på musik på mobilen

Idag finns det många olika sätt att streama musik på. En av de vanligaste är på mobilen då den är lätt att ha med sig överallt.

Skaffa en ny mobil

För att du ska få ut så mycket det går av din musiklyssning behöver du ha en smartphone. Om din befintliga börjar bli gammal kan det vara läge att byta ut den. Det finns begagnade mobiler på nätet om du vill hitta en bra mobil till ett billigare pris. En begagnad mobil är en mobil som ägts och använts av någon annan innan. Men de fungerar som de ska och du kommer kunna lyssna på musik på den. Det finns till exempel olika modeller av iPhone om du föredrar det såväl som olika Android mobiler, till exempel Samsung Galaxy. Förutom att det är billigare att köpa begagnat så är det också bättre för miljön.

Skaffa appar

Så snart som du fått hem din mobil, satt i SIM-kort och laddat den är den redo att användas. Om du vill lyssna på musik på din nya smartphone behöver du ladda ner en musikströmmningsapp. Spotify och Apple music är två av de vanligaste. Genom Apple Music köper du den musik du vill lyssna på. Men om du vill använda Spotify betalar du ett abonnemang som ger dig tillgång till hela världens musikbibliotek. Spotify har också en gratisversion men då är lyssningen begränsad och avbryts av reklam. Du behöver också skaffa ett konto på båda apparna innan du kan börja lyssna.