Optimera din musikproduktion med en tyst dator

Musikproduktion är en krävande uppgift för datorn, så krävande att bearbetning av ljud är en av de intensivaste uppgifterna en processor kan göra. Faktum är att musikproduktion ofta är fylld med det senaste inom tekniken, allt från ljudkort och mikrofoner till högtalare.

Uppgradera ditt datorchassi för bättre ljud

Oavsett om du är yrkesmusiker eller amatör kan det verkligen göra skillnad att investera i bra utrustning. Ta till exempel ditt datorchassi och hur mycket det kan göra för att dämpa datorbrus och fläktljud vid inspelning. Den viktigaste anledningen att dämpa omgivande ljud är att det kan störa eller i värsta fall höras vid inspelningar. Det sista du vill ska hända är att din dator börjar gå på högvarv och tvinga dig att vänta med din inspelning!

Den goda nyheten är att det finns riktigt bra datorchassin på marknaden att köpa. Flera funktioner hos ett bra datorchassi kan dämpa och isolera ljudet, vilket kan ge väldigt låga decibelnivåer oavsett om datorn arbetar hårt eller ej.

Köp ditt ljuddämpande datorchassi

Nu kanske du undrar var du kan köpa datorchassin och andra komponenter och utrustning som gör skillnad. Svaret är Webhallen. Hos Webhallen har du en oändlig mängd alternativ att välja mellan för att uppgradera din musikproduktion. Dessa datorchassin är även populära bland gamers och datorentusiaster för att få en tyst och behaglig datoranvändning. Med hjälp av deras fullfjädrade filter hittar du snabbt och smidigt exakt det du letar efter, bland annat kan du filtrera efter tillverkare och färg. Om din budget är begränsad kan du överväga Cooler Master NR200P som säkerställer optimala temperaturer och hastigheter i datorn. Eller varför inte ASUS ROG Strix Helios GX601 om du letar efter förstklassig design och estetik? Den är anpassad för seriös nedkylning som bidrar till dämpade ljudnivåer.

Förutom att köpa ett bra datorchassi från Webhallen finns det även några tips på hur du dämpar datorbrus och fläktljud ytterligare. Läs vidare för att se på dessa tips!

4 tips som dämpar datorbrus och fläktljud

1. Datorchassi utan glaspanel – Ett tips för att få en tystare dator är att välja ett datorchassi utan glaspanel.

2. Rent och dammfritt – Håller du din dator ren kommer du att underlätta arbetet för kylningen och göra att den inte behöver arbeta onödigt hårt. Rengör datorn invändigt med jämna mellanrum med adekvat utrustning så kommer du att märka skillnad.

3. Kyla och värme – Kontrollera hur mycket värme datorkomponenter släpper ut och välj de som släpper ut mindre värme. Ju högre värmen som släpps ut är desto mer livfull kan datorn bli.

4. Lagom kraftfullt grafikkort – Mindre kraftfulla grafikkort har fördelen att förbruka mindre ström och avge mindre ljud.