John Prine

John Prine var en artist som nyligen dog i sviterna av coronaviruset. Han hade en lång karriär bakom sig med mängder av egenkomponerade låtar som av hans lyssnare betraktas som klassiker. Hans musikskapande präglades av både humor och allvar med texter som pendlade mellan det humoristiskt underfundiga och det nattsvart seriösa.

Prine var inte världens mest välkända artist, men det gick nog ingen nöd på honom ekonomiskt. Nu säger jag inte att det går någon nöd på dig heller, men visst kan det ibland vara så att man behöver pengar snabbt? Om du vet att du har återbetalningsförmåga kan du enkelt fixa ett lån som du får utbetalat redan idag. Hos Lånakuten kan du på ett smidigt sätt jämföra mellan olika lån och hitta ett som passar bäst för dina förutsättningar.

Som artist var Prine ett av de där sällsynta exemplaren som skulle kunna kallas för en “musicians musician”, det vill säga en musikers musiker. Trots att hans musikaliska utbud höll väldigt hög nivå redan från debutalbumet 1971 lyckades han aldrig riktigt få något brett kommersiellt genombrott. Hans sista studioalbum “The Tree of Forgiveness” gavs ut 2018. En av albumets centrala låtar var passande nog “When I get to Heaven” som handlade om vad Prine skulle göra när han kom till himlen. Förhoppningsvis har hans önskningar gått i uppfyllelse.