De största rockbanden

Ända sedan Beatles brakade in på den musikaliska scenen på 1960-talet så har världen inte sett densamma ut. Från mesiga och mjäkiga sånger om oskyldig kärlek och vackra blommor så rockade fansen nu loss till de skränande tonerna av ett gäng bad boys från Liverpool, och än idag hör gruppen till en av de mest populära.

Enligt streamingtjänsten Spotify så finns det ett antal band som hela tiden toppar listan över de mest populära rockgrupperna, alla med sina unika sounds och stilar.

Coldplay kommer först

Det brittiska bandet Coldplay har en stadig plats som världens mest populära rockgrupp, och det beror inte minst på deras karismatiske sångare Chris Martin med sin unika röst och känsla för harmonier. Bandet gör långa och stora turnéer, släpper nya skivor regelbundet och är över lag populära killar som inte ställer till med en massa skandaler.

Som god tvåa kommer, kanske lite förvånande, duon Twenty one Pilots vars speciella sångstil och rytmiska låtar har en förmåga att fastna på lyssnarnas hjärnor. Med enorma hits som Heathens och Chlorine laddas ned ner på mobiler och mp3 spelare i rasande fart.

Trea är, inte lika förvånande, The Beatles vars låtar trollbundit flera generationer nu. Man hör dem fortfarande på radio och TV dagligen och nyligen kom filmen Yesterday ut som handlar om deras musik på ett ganska unikt sätt. Bandet älskas av både farföräldrar som barnbarn och har till och med ett eget museum i London.

Fortsättningsvis följer några av rockmusikens största namn som Queen, Metallica, Red Hot Chili Peppers och Linkin Park och det ser ut som att rocken definitivt är på uppgång åter igen, inte minst med filmer som Bohemian Rhapsody.