Kom i form som mamma: sätt på musik eller en bra podcast

Som mamma är du alltid väldigt upptagen, samtidigt är det viktigt att du tar hand om din hälsa. Ett smart sätt för att verkligen komma ut och motionera är genom att sätta på bra musik eller en skön podcast och lyssna medan du promenerar eller joggar.

Sätt på en mammapodd

Det finns jättemånga bra podcaster att välja på. Om du hittar en podd som du verkligen gillar är det smart att prenumerera på den, så kan du enkelt lyssna på den när du är ute och rör på dig. Om du har ett mål, som att springa Göteborgsvarvet eller gå 10 000 steg om dagen, kan du använda podcasten som hjälp för att träna. Du kan besluta dig för att du bara får lyssna på dina favoritprogram när du motionerar. Det är också smart att samla alla dina poddar på ett ställe. Ett tips är att använda Podplay, så har du alltid dina favoriter tillgängliga. Ladda ner podcasten Mammasanningar podd på Podplay så har du en riktigt skön podcast att lyssna på. Mammasanningar är podden med Vivi Wallin och Carin da Silva som pratar om det osminkade föräldraskapet med humor och stor igenkänning.

Med barnvagnen

Om du är ute och går mycket med din älskling i barnvagnen kan du passa på att lyssna på musik och poddar medan din bebis sover. Då får du både motion och möjlighet att lyssna på lite vuxenprat, skratta eller lära dig nya intressanta saker. Om ditt barn älskar att sova i barnvagnen har du goda möjligheter att verkligen komma i form. Att promenera är en bra motionsform för nyblivna mammor. Naturligtvis för alla mammor. Promenader gör dig mindre stressad och hjälper dig att sova bättre.

Sätt på musik och dansa loss

Om du som mamma inte har så mycket tid över för att hinna motionera utomhus eller gå på gymmet, kan du sätta på musik och dansa loss. Sätt på högtalarna och din favoritmusik, så kan du “dansgympa” eller köra egen Zumba ett tag mellan dina olika sysslor. Har du mindre barn kommer de garanterat vilja vara med. Förutom att du får motion och kommer bli piggare visar du dina barn att det är viktigt att röra på sig och ta hand om sin hälsa. Det är verkligen viktigt att mammor och pappor lever aktiva liv med sina barn. Det är i barndomen som vanor grundläggs. Om ni gör olika saker, som att ta promenader, jogga tillsammans, göra cykelturer och dansa loss i hemmet, då är det något som dina barn kommer att bära med sig resten av livet.

Egentid

Som förälder är det viktigt att få egentid. Det är klokt om ni som föräldrar kommer överens om att ni får ett par timmar var i veckan då ni får motionera. Sätt på dig skorna, stoppa in hörlurarna i öronen och ge dig ut på en skön lång joggingtur. Skapa en bra spellista i förväg om du inte är en poddälskare och hellre lyssnar på poddar under dina motionspass.